Internet og bredbånd

Bredbånd eller internet som det også kaldes er et markedet som ofte er meget teknisk og der bruges begreber som hastighed, modem mv. I alt sin enkelthed er der her tale om internet adgang og de kan tilbydes i forskellige størrelse pakker, hvor man kan vælge hvor hurtig din internet forbindelse skal være også kaldes hastighed.

Hastighederne kan variere fra 10 Mbit/s, 20 Mbit/s eller helt op til 100 Mbit/s. Det er ikke alle der skal bruge 100 Mbit/s, da det typisk kun er folk der spiller meget online computerspil eller husstande hvor der er mere end 4 brugere på internettet samtidig.

Det er vigtigt at undersøge minimumshastigheden hos ens udbyder. Minimumshastigheden er den hastighed ens udbyder, som minimum skal garantere for deres brugere. Det betyder, at man sagtens kan betale for 20 Mbit/s, men reelt kun får 11 Mbit/s. Så husk at lave en hastighedstest.

Priserne på det danske marked svinger meget fra udbyder til udbyder. Mange udbydere tilbyder en billigere pris, ved at kombinere flere produkter, men det er ikke altid det kan betale sig.