Mobiltelefoni

Tale

Tale på mobiltelefoner er for det meste inkluderet i dit abonnement. Dog skal man være opmærksom på mængden af tale der inkluderet i dit abonnement. Der er variationer på mængden af tale som er inkluderet alt afhængigt af selskaber og pakker. Der udbydes pakke med få timers tale helt op til fri tale. Såfremt man køber et abonnement med et fast antal timers tale, skal man være opmærksom på hvad minut priserne er, hvis man bruger mere taletid end man har købt.


Udlandstelefoni

Udlandstelefoni priserne varierer meget ud fra hvilket land du opholder dig i. Det er derfor vigtigt at undersøge hvilke priser der er gældende for brug af telefonen i udlandet og specifik det land du rejser til. Der kan være utrolig stor pris forskelle og det kan blive en slem overraskelse hvis du ikke kender priserne inden du begynder at ringe fra udlandet. Enkelte selskaber er begyndt at giver samme priser i udlandet i visse lande, som du betaler i Danmark. Det kan være en stor fordel hvis du ofte rejser til udlandet.


SMS og MMS

SMS og MMS er inkluderet i det fleste pakkeløsninger hos mobilselskaberne i dag. Hos nogle udbydere har man fri SMS, men ikke nødvendigvis fri MMS.


Mobildata og Mobilt bredbånd

Mobildata fås i mange størrelser i dag: 5 GB, 10 GB, 20 GB eller fri data. Det kan være lidt af en jungle at forstå megabyte og gigabyte, hvor meget er det og hvornår har jeg brugt det jeg har inkluderet i min pakke. Det er vigtigt at finde ud af, hvor stort et internet behov man har og vælge ud fra det. Hvad bruger jeg? Er det meget Facebook? Musik? Lydbøger? Streaming af film? Især streaming af film bruger meget data, så vær efter opmærksomhed hvis du ofte ser film på din smartphone eller tablet.


Tilvalgs produkter

Der er mange udbydere der tilbyder tilvalgsprodukter, som følger med eller kan tilkøbes. Men hvad er tilvalgsprodukter? Der er forskellige former for tilvalgs produkter som: Ugeblade, lydbøger (Mofibo), musiktjenester (Sportify), streamingtjenester (Netflix). Men ofte bliver disse pakkeløsninger også brugt til at gøre prisen mere ugennemskuelig og det er langt fra alle som bruger disse tilvalgsprodukter.Det er vigtigt at være opmærksom på, om det er tjenester der indgår i ens abonnementspakke eller om det er et produkt man får “gratis” med i et vis antal måneder, og herefter er noget man betaler for.